РУ Генерал Тошево: Не давайте пари на лица, поискали ги по телефона!

Районно управление – Генерал Тошево предупреждава гражданите на града да не се доверяват на телефонни обаждания, в които лица, представящи се за близки хора, искат пари за спешна операция на катастрофирал роднина

РУ Генерал Тошево: Не давайте пари на лица, поискали ги по телефона!

Във връзка със зачестилите телефонни измами Районно управление – Генерал Тошево предупреждава всички, които получат телефонно обаждане за искана сума пари, поради случило се нещастие ( ПТП, сделка с определени вещи или друго) с близък или роднина, или при поискване на сума пари за извършване на спешна операция и др., да бъдат особено внимателни, защото става въпрос за измама.



Гражданите, които смятат че са станали жертва на измама, трябва да предоставят информация за роднини и близки, които да послужат при извършване на телефонна измама.

Особено внимателни би трябвало да са най-уязвимата група -  възрастните и самотно живущите хора!

Служители на РУ Генерал Тошево са готови да съдействат. Обаждания за съмнение в измама се приемат и на телефон 05731/2332. Полицейските инспектори са на разположение на всички граждани. 

Районното управление в Тошево апелира да не се предприемат никакви действия по удовлетворяване исканията на измамниците и изпълняване на дадените от тях указания!

Бъдете бдителни и за лица, които предлагат ремонти по домовете. Често те искат минимална сума за услугата, а в последствие се оказва че дължите многократно повече.