Добруджа се класира на 1/4-финал за купата

Отборът от Добрич спечели гостуването си на Мартен с категоричното 34:17. Най-резултатен за победителите бе Стилиян Стоянов. Илиян Илиев ознаменува завръщането си в игра с 2 гола.

Добруджа се класира на 1/4-финал за купата

В среща от 1/8-финалите за Купата на България по хандбал при мъжете Добруджа победи Мартен в Русе. На почивката резултатът бе 16:10 за отбора от Добрич. През втората част двукратният носител на трофея увеличи преднината си срещу представителя на Б група и спечели с 34:17.




С най-много голове за успеха се отличи Стилиян Стоянов - 6. Веселин Станков се разписа 5 пъти във вратата на Мартен. Силен мач направи юношата Марин Сарандев, който отбеляза 4 гола. По 3 попадения добавиха Михаил Нейчев, Златан Петров, Явор Николов, Свилен Христов и Живко Георгиев. По 2 гола вакараха Антон Петров и Илиян Илиев.

Съперникът на Добруджа в следващия кръг ще бъде определен утре. В неделя лидерът в Северозападната Б група Чардафон приема в Габрово седмия в А група Левски (София). Заради по-предното си класиране и от двата отбора, Добруджа ще бъде гост и на 1/4-финалите.