17-годишната Ева от Добрич си има една мечта – да може ОТНОВО да се движи и говори

17-годишната Ева от Добрич се нуждае от спешна операция в Германия, която ще подобри здравословното й състояние. Нужни са 100 000 лева, с които семейството не разполага. Момичето е приковано на легло след автомобилна катастрофа, в която губи баща си. Тогава е само на 14 години. В момента за нея се грижи майка й, която също не е добре здравословно.

17-годишната Ева от Добрич си има една мечта – да може ОТНОВО да се движи и говори

За лечението на Ева в детска клиника по неврохирургия в Берлин са необходими 100 хиляди лева – над 50 хиляди за самата операция и за други разходи. Времето за набиране на средства е ограничено – в началото на март Ева ще навърши пълнолетие, след което няма да може да се лекува в детската клиника в Берлин.



Майка й Надя се обръща с молба за помощ към всички, които са съпричастни с болката й - “Получихме съгласието от клиника за детска неврохирургия в Берлин да приемат Ева за операция. Предупредиха, че очакват от операцията малки подобрения в състоянието на Ева, дори никакви. Беше ми много трудно да реша дали да предприема това лечение, може би едно от най-трудните решения в живота ми. Но като майка, очаквам най-доброто за детето си и реших, че щом има дори малка възможност за подобрение, да не изпускам шанса. Ще направя това, което мога като човек, а за другото разчитам  на Бог. Ще трябва да събера пари за операцията, за престоя в клиниката, за присъствието на придружител, за транспорта…”, пише тя на сайта, посветен на болестта и лечението на дъщеря й.

Ева си има една мечта – да може ОТНОВО да се движи и да говори!

Само на 5 години, Ева взима уроци по пияно, бързо напредва и дори участва в концерти. Рисува много добре и е печелила няколко конкурса с рисунките си. Пише стихове и есета, с които също се е явявала на конкурси. Пълна отличничка е и няма предмет, който да я затруднява. Още ненавършила 4 години чете списания, книги и енциклопедии – любимите й. Интересува се от причините пораждащи физичните и химичните явления. Мечтае за микроскоп, интересува се от растенията и иска своя мини-оранжерия, за да наблюдава как поникват и се развиват растенията.

Всеки който желае, може да даде своят скромен принос за лечението на Ева на следната банкова сметка:

 

ЕКСПРЕСБАНК

IBAN  BG89TTBB94004626840099

BIK     TTBBBG22

НАДЕЖДА ПЕТРОВА ГЕОРГИЕВА