Как отбелязаха Бабинден в Генерал Тошево

По случай Денят на родилната помощ, в град Генерал Тошево се състоя тържество, организирано от жените учителки в пенсионна възраст и клуба на здравния работник.

Как отбелязаха Бабинден в Генерал Тошево

На него присъства кметът на Общината заедно със своя екип. Градоначалникът засвидетелства своето уважение към празнуващите като отправи приветствие, в което пожела на жените да пазят живи българските традиции, защото само по този начин, посочи той, ще се съхрани българщината по тези земи. Използва случая и да благодари на здравните работници за всеотдайната и отговорна работа, която неуморно вършат.   



Както повелява традицията на този ден, последва  ритуално измиване на ръцете, но не на най-възрастната жена, а на акушер-гинеколога д-р Тодоров, който също уважи празнуващите дами.  Приятната атмосфера на събирането бе поверена на  групата за автентичен фолклор към Клуб а пенсионера № 2.


Общинското ръководство се погрижи и всички пенсионерски клубове по селата да организират различни прояви за Бабинден, като осигури финансови средства за това.