Бандата на ВиК - Добрич: Да изчезнеш за 5 месеца

Разбиваш и заминаваш, а после близо половин година - ни вест, ни кост, ни поемане на отговорност. Така действат служителите на ВиК - Добрич, оплакаха се потърпевши в нашата редакция.

Бандата на ВиК - Добрич: Да изчезнеш за 5 месеца



Историята започва още през лятото. На 20 август служители на ВиК - Добрич отиват в блок номер 22 на улица Дунав, за да разделят общия водомер на първите два входа. За да стигне тръбата до вход А, тя трябва да мине през една от мазите на вход Б, решават работниците. Собственикът й - 70-годишният Трайчо, по това време е в Балчик. Не се знае дали са го потърсили през тези ден, но със сигурност той не е бил предупреден предварително - което струва ни се изглежда напълно логично. Заключената маза обаче не е проблем за работниците - набързо намират трима пенсионери от вход Б за свидетели и разбиват катинара. Влизат в мазата, прокарват тръбата и си тръгват. А мазата остава разхвърляна и отключена, за изненада на нищо неподозиращия собственик.


4 дни след това, на 24 август, е подадена жалба във ВиК - Добрич. Тя е входирана, но отговор няма. Няма и действия от страна на водното дружество да възстанови щетите - един катинар. Няма и кой да поднесе извинение. Следват 4 опита на живущи във вход Б на Дунав бл.22 да разговарят с директора на ВиК в приемния му ден. Уви, безуспешни. Все пак те са приети през декември от заместник на отдел, който се ангажира да проучи случая и да последват конкретни действия до 8 януари. Днес вече сме 19-ти и обещанието не е спазено - реакция липсва. Вече точно 5 месеца.

Направихме десетки опити да се свържем по телефона с директора на ВиК - Добрич инж. Петър Калчев и да го запознаем със случая, но той отхвърляше нашите повиквания. Приемаме, че днес е бил ангажиран с усложнената зимна обстановка, оставила няколко села без вода и ще продължим да го търсим.

Защото Трайчо Петров не иска много - иска един катинар и виновните работници да понесат наказанието си. А междувременно мазата му стои отключена. Вече пети месец.