С добруджанска пита и на сняг Добруджа започна подготовка за спасението

14 футболисти участваха в първата тренировка на отбора за годината.

С добруджанска пита и на сняг Добруджа започна подготовка за спасението



Преди първото занимание за годината в съблекалнята влязоха най-верните фенове на Добруджа, които от името на жълто-зелената агитка пожелаха успех на отбора и обещаха подкрепа в предстоящите решителни мачове.


Привържениците изненадаха треньорите и футболистите с традиционна домашно приготвена добруджанска пита. Тя бе връчена на наставника Радостин Димов, който почерпи с нея своите състезатели.


Общинският съветник от ВМРО Иван Пеев, който е един от най-верните фенове на Добруджа и от много години подкрепя тима на всеки мач на стадион "Дружба" и на повечето гостувания, почерпи с шоколадови бонбони за своя имен ден.


14 футболисти участваха в първата тренировка, която се проведе на стадиона с изкуствена тревна настилка. Сред тях бе новото попълнение Александър Попов - атакуващ халф, на 19 години, юноша на Черно море, с мачове и за мъжкия състав на варненци, идва от Калиакра (Каварна), където бе един от най-добрите през изминалата есен. Пред завръщане в Добруджа е вратарят Николай Банков. Той започна подготовка с родния си отбор, но за да стане официално преминаването му в тима, трябва да разтрогне по взаимно съгласие с Пирин (Благоевград). Николай Банков е юноша на Добруджа, кариерата му при мъжете започва в родния клуб, след което с успех играе по терените на А група с Миньор (Перник) и Хасково.


В неделя се очакват още две нови попълнения - от отбор от А група, като единият ще бъде преотстъпен. Целта е да изградим млад отбор, с който да се борим за оставане в групата, ще разчитам на група от 16 полеви играчи и 2 вратари, съобщи старши треньорът Радостин Димов.

Подготовката ще премине изцяло в Добрич. Първата седмица отборът ще тренира триразово, след това по два пъти на ден. През подготвителния период Добруджа ще изиграе 8 контроли. 7 от тях са договорени - срещу Септември (Тервел) - на 23 януари, Черно море - на 27 януари, Интер - на 30 януари, Несебър - на 3 февруари, Суворово - на 6 февруари, Етър - на 13 февруари и Лудогорец 2 - на 19 февруари. Търси се съперник единствено за 10 февруари, като желанието на треньорският щаб е това да бъде силен чуждестранен отбор от Румъния или Молдова, участващ на турнира в Албена.

Поради семейни проблеми треньорът на вратарите Калоян Чакъров напуска Добруджа. Той ще бъде заменен на поста от Евгени Русев - бивш вратар на Черно море (Варна) и Берое.

Целта, която ми бе поставена от президента Валентин Василев, е Добруджа да се спаси от изпадане, съобщи Радостин Димов. Очаквам отборът да е финансово и организационно много по-стабилен, щом в него идват хора като Светослав Петров и Тервел Златев, а кметът има амбиции за развитие на футбола, коментира старши треньорът на Добруджа.