Втори свидетел се отметна за Масларова

Свидетелят Добромир Нейков "заби втори шамар" на прокуратурара по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова като се отметна от показанията си.

Втори свидетел се отметна за Масларова
Процесът срещу бившия социален министър Емилия Масларова и още петима за ремонта на Социалния дом в Стара Загора, от който според прокуратурата са присвоени 11 млн. лева, се превръща в кошмар за държавното обвинение.

След като в понеделник от показанията си се отметна защитеният и ключов свидетел Тодор Павлов, който подрбно бе описал корупционната схема и как е носил пари на Масларова, днес примерът му последва и Добромир Нейков, който също се отмтна от показанията си.

По време на разследването Нейков е заявил, че негова фирма е участвала в ремонта на бившата работническа поликлиника в Стара Загора, а на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал и подсъдимият бизнесмен Венцислав Драганов.

Днес в съдебната зала обаче Добромир Нейков се отрече от тези си показания.

Пред съда той каза, че Драганов не е присъствал на срещите и обясни, че разликата в показанията му се дължала на технически пропуски от негова страна и от това, че когато го разпитвали разследващите, бил неподготвен.

Фирмите на Добромир Нейков и на другия свидетел по делото Антон Тончев, били избрани да участват в консорциум, който да се занимавал с ремонтните дейности на обекта.

Въпросният консорциум обаче бил създаден малко преди да бъде спечелена поръчката, а не след това.

Според защитата обаче, в това няма нищо притеснително. Адвокатите обясниха, че при големи инвестиционни обекти се постъпвало по този начин, защото в България нямало фирма, която да извършва абсолютно всички ремонтни дейности във всички сфери на строителството.