4 победи от 4 мача за Добруджа, отборът от Добрич влезе в битката за медалите

Продължава отличното представяне на новака във Висшата лига по тенис на маса Добруджа. Отборът от Добрич спечели всичките си мачове на турнира в Панагюрище и се класира в първата четворка, в която напролет ще се разпределят медалите. Добруджа е на второ място във временното класиране с 6 победи и само 1 загуба.

4 победи от 4 мача за Добруджа, отборът от Добрич влезе в битката за медалите

Вчера и днес Добруджа победи последователно домакина "Асарел Медет" - Панагюрище с 4:2, "Марек - Дигеста" - Дупница с 4:1, "Боровец" - Горна Оряховица с 4:0 и "Мадлен" - София с 4:0.



Успеха изковаха двама българи и двама чужденци - Виктор Янев, Николай Капитанов, румънецът Лауренцио Бирлан и чехът Якуб Клепрлик. Поради здравословни проблеми президентът на Спортен клуб по тенис на маса "Добруджа" Радослав Камберов не влезе в игра.

Това бе вторият турнир от Висшата лига по тенис на маса за мъже и след него осемте отбора в групата ще бъдат разделени на първа и втора четворка, като отборите в тях ще играят съответно за разпределение на медалите и за оставане във Висшата лига. Точките от турнирите в КК Албена и Панагюрище ще важат за крайното класиране.

Лидер в първата четворка е шампионът от последното отборно първенство на България "Дигеста Профи Спорт" - София със 7 победи. На второ място е Добруджа с 6 победи. Следват "Асарел Медет" - Панагюрище с 5 и "Корабостроител - 92" (Варна) с 4. През пролетта тези 4 отбора ще си оспорват титлата и медалите. Всеки от тях ще домакинства на един турнир, на който отборите ще играят всеки срещу всеки. Турнирът в Добрич ще е третият, най-вероятно през април.