Четвъртокласници от СОУ "Д. Талев" четоха книги в библиотеката

В рамките на инициативата „Моята сряда в библиотеката” секторът „Работа с деца” на Регионална библиотека „Дора Габе” „срещна” четвъртокласниците от СОУ „Димитър Талев” с приказките-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче” и „”Още по-голямото приключение на малкото таласъмче”, написани от Никола Райков, най-младият автор, печелил националното отличие "Константин Константинов" на Министерство на Културата - най-престижната награда за детско творчество в България.

Четвъртокласници от СОУ "Д. Талев"  четоха книги в библиотеката

Класният ръководител – г-жа Красимира Хинева, предварително запозна възпитаниците си с първата глава на първата книга. В библиотеката учениците научиха повече за автора на книгите и историята на създаването им. Научиха и що е то таласъм. С помощта на библиотекарите децата преживяха приключенията на малкото добро таласъмче, избираха различни варианти от първата книга и сами определяха как да постъпи главният герой. Прекрасните илюстрации доставиха допълнително удоволствие на малчуганите.



В края на срещата децата решиха в училище да продължат да четат, като изчерпят всички варианти на първата книга, а след това и на втората. Споделиха, че ще рисуват по прочетеното и ще изпратят рисунките на автора.