Славейковци пяха, танцуваха и се веселиха на патронния си празник

СОУ П. Р. Славейков отбеляза 105 години от създаването си с тържествен празничен концерт в зала Добрич. На патронният празник присъстваха ученици, възпитатели и ръководство на елитното училище.

Славейковци пяха, танцуваха и се веселиха на патронния си празник

По повод патронният празник, поздравления поднесоха зам. кмета по хуманитарните дейности д-р Емилия Баева. 105 години съществуване на такава институция е знак за достойно минало, просперитет и отговорност, каза тя. Учениците на това училище отдавна са прекрачили прага на Европа, за да докажат че в България се обучават и творят достойни личности , които се утвърждават и допринасят за престижа на общото европейско семейство, допълни Баева. 



Думата бе дадена на д-р Христо Боев  -  началник на Регионалния инспекторат по образование гр. Добрич. Той поздрави директора на учебното заведение, учители и ученици. 105 години училище Славейков е важна част от образователната култура на града ни. 105 години –това е история изпълнена с любов към децата, всеотдайност към науката, работа и професионализъм. 105 години -  името Славейковци е  емблема, която отваря врати, създава характери. Тя е знак за качество в образованието, пример за всеотдаен труд на учители и директори, сигурен знак за успех на учениците, каза д-р Боев. Той призова учениците никога да не забравят думите на своя патрон – Туй що старите зачнаха, младите ще го вкарат в път, а учителите да се въоръжат с много търпение  и взискателност, за да изградят в младите славейковци чувство за отговорност, търпимост и толерантност. Помогнете им да вярват, че ще станат знаещи, можещи и успели хора, завърши словото си началника на инспектората. 

Празничната програма продължи с много песни и танци, изпълнени от талантливите възпитаници на СОУ П. Р. Славейков.