Община Тервел ще санира панелки и през 2016-та

Община Тервел информира жителите на града за стартирането на процедурата по регистрация на сдружения на собственици за саниране на панелни сгради през строителен сезон 2016 г.

Община Тервел ще санира панелки и през 2016-та

Желаещите да се включат, трябва да реагират максимално бързо. Програмата за енергийна ефективност се реализира изцяло от служители на Община Тервел и без външна експертна помощ, което означава, че посочените срокове са съобразени с обстоятелството, че санирането на жилищата не е единствена задача на тези служители.



Община Тервел ще съдейства на гражданите за саниране на панелните блокове в Тервел, като за това предвижда полагането на безвъзмезден извънреден труд от тяхна страна и максимално скъсени срокове за всеки от етапите на процеса. 

Общината не получава и не се разпорежда със средства за санирането на блоковете. Сдружението на собствениците има своя банкова сметка, открита в изпълнение на изискванията на програмата, а всички фактури и платежни нареждания се подписват от управителя на съответното сдружение. Освен това, строителните книжа се подписват и от техническо лице, упълномощено от сдружението, както и от областна управа. Общината извършва и координира всички дейности по програмата и е страна по сключените договори, без за това да получава средства. Не се изплащат и възнаграждения на служителите, ангажирани с програмата, уточни кмета на Община Тервел - инж. Живко Георгиев.