Затопляне на времето - едва в неделя

Валежи ще продължат да заливат страната и през следващата седмица, което е необичайно за началото на май. Хладен въздух ще продължи да прониква до неделя, когато се очаква времето да се затопли. Плановете на планинарите да прекарат почивните дни в планините, ще се осуетят.

Затопляне на времето - едва в неделя
Необичайно студено за началото на май ще остане времето около Гергьовден.

Въпреки прогнозите на синоптиците, че ще бъдем изненадани от температури от 32°, в страната ще продължава да прониква хладен въздух. Oблачно и дъждовно ще бъде над по-голямата част от страната.

През деня преваляванията в Западна България ще спрат, а по-късно облачността ще се разкъса и намалее.

Максималните температури ще се движат между 12° и 17°, в София - 12°-13°.

Над Черноморието времето ще бъде облачно, но валежи се очакват едва към края на деня.Температурата на морската вода е 11°-12°.

Плановете на планинарите да прекарат почивните дни на открито, също ще бъдат осуетени.

В планинските райони времето ще се задържи предимно облачно и мъгливо. На много места ще превалява дъжд, а в районите с надморска височина над 1700-1800 метра – сняг. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър, с който ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижават.

В петък ще бъде ветровито, а облачността от запад на изток ще продължи да намалява.

Разкъсани ще останат облаците по Черноморието, където сутринта все още ще превалява. В събота се очаква разкъсана облачност, която в часовете около и след обяд ще се увеличи. По морето и в планините ще паднат краткотрайни дъждове.

В неделя ще е по-топло. Ще се заоблачи над Западна и Северна България и на места там ще превали.

В понеделник облачността ще е променлива, по-значителна над западната половина на страната, където се очакват следобедни валежи.