Шест гласа разлика направиха Веселин Йорданов кмет на Дуранкулак

Село Дуранкулак има нов кмет. Веселин Славчев Йорданов от ПП ГЕРБ замени досегашния управник Зюмбюл Ангелов Медаров от Коалиция „Земеделците”. Медаров бе кмет на курортното селище в продължение на 12 години.

Шест гласа разлика направиха Веселин Йорданов кмет на Дуранкулак

Веселин Йорданов е роден на 11 април 1989 година в Добрич, завършил началното си образование в  ОУ „Кл. Охридски” - Дуранкулак, а  след това в ПГВМ гр. Добрич, последно е работил като готвач в Дуранкулак. 



„Изборният ден протече нормално, без драматични моменти. Резултатите бяха ясни около 20:30 ч. На балотажа бяха гласували 229 души, 114 в моя полза, а 108 избраха г-н Медаров. При преброяването на бюлетините имаше 7 невалидни. В края на тази седмица ще положа клетва като кмет на село Дуранкулак в гр. Шабла, а в началото на следващата седмица ще започна работа като кмет на Дуранкулак”, каза Йорданов. 

Първият човек, който ме поздрави за победата бе моят приятел и съселянин Желко Желязков. Имам желанието да бъда полезен на жителите на  Дуранкулак и най-важно е за мен да осъществявам  диалог и постоянен контакт с тях – да съм на тяхно разположение всеки ден. Първото нещо, което ще направя като кмет,  е да се погрижа за чистотата на селото и да разкрия поне още две работни места в кметството. Вече съм направил първите стъпки и съм помолил за разкриването на 2 работни позиции за озеленител, щатни бройки. В момента има само една разкрита такава, но е крайно недостатъчна, за да покрива нуждите на толкова голямо село като нашето,  каза Веселин Йорданов. 

Гробищният парк има спешна нужда от освежаване. За целта възнамерявам да изправим редовете, да почистим целия парк и да насипем чакъл по алеите. Знам, че за моите съселяни е важно състоянието на пътната мрежа, но трябва да разберат - не всичко зависи от кмета на селото. Нужна е подкрепата на Община Шабла. Обещавам да направя всичко по силите си за реконструкция на пътищата, които са под моя юрисдикция. Помислил съм и за културния живот в Дуранкулак. Съвсем скоро е патронният празник на нашата църква – 8 ноември, винаги отбелязван с курбан в двора на храма. И тази година ще празнуваме с всички жители на селото. Всяка година на 1 юни честваме деня на Дуранкулак. На същата дата почитаме и загиналите по време на бунта през 1899-1900 г., увери Йорданов. 

В следващите  4 години ще бъда на своето работно място и всеки, който има нужда от помощ или съвет е добре дошъл! Ще се постарая да съм полезен на всички жители на Дуранкулак и да направя всичко по силите си за постигане на едно светло бъдеще за хората и гостите на това красиво село, увери Веселин Йорданов.