Добруджа и Раднички играят и двата мача в Крагуевац

По договорка между отборите и двете срещи между тях ще бъдат в Сърбия. Това е честа практика в началните етапи на евротурнирите по хандбал, защото спестява много разходи и на двата клуба.

Добруджа и Раднички играят и двата мача в Крагуевац

Добруджа и сръбският Раднички ще премерят сили на 1/16-финалите в Чалъндж къп. Мачовете са на 27 и 28 ноември в Крагуевац. Това договориха двата отбора, с цел намаляване на организационните и транспортни разходи. Президентът на ХК Добруджа Георги Андреев обясни, че има и още една причина за решението - ЕХФ има забележки по зала "Русалка", които могат да доведат до солени глоби за клуба при евромачове в Добрич.




Определено ще ни бъде по-трудно да се класираме за следващия кръг при два мача в Сърбия, но шансове за продължаване имаме и ще направим всичко възможно да отстраним Раднички, заяви Георги Андреев, който е и треньор на мъжкия състав на Добруджа.

Припомняме, че ХК Добруджа е единственият български отбор от всички колективни спортове и при двата пола, който участва без прекъсване през последните 11 години в евротурнирите. Отборът от Добрич неизменно представя България в Европа от 2005 година. Именно в Чалъндж къп Добруджа записа най-успешната си кампания - през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал.

С 2 победи на турнир в зала "Русалка" в Добрич започна сезонът за младежите на ХК Добруджа. Хандбалистите до 19 години с треньор Светослав Божков победиха Опака с 30:17 и Шумен с 34:19 и доказаха, че и през този сезон ще са сред фаворитите както в зона Североизточна България, така и на държавните финали. Следващият турнир на младежите е в началото на декември, а домакин ще бъде Спартак (Варна).