Трета поредна победа за старшата на Добруджа

Юношите старша възраст на Добруджа и Дунав (Русе) показаха атрактивен и открит футбол, които се хареса на зрителите в Добрич.

Трета поредна победа за старшата на Добруджа

В мач от първенството по футбол за юноши старша възраст в зона Североизточна България Добруджа победи Дунав (Русе) с 3:2 на стадиона с изкуствена тревна настилка в Добрич.




Още до десетата минута домакините удариха две греди, но първи до гол достигнаха гостите, които се оттеглиха с преднина на почивката. През второто полувреме Добруджа обърна до 2:1 с голове на Теодор Миленов и Дяко Дяков. Последва изравнително попадение за Дунав (Русе) за 2:2. 8 минути преди края Джем Сали отбеляза победния гол за Добруджа и домакините заслужено спечелиха с 3:2.

Това бе трета поредна победа в първенството за възпитаниците на Радослав Вардаров.

С 12 точки от 4 победи и 3 загуби Добруджа остава на петото място, но вече е само на 4 от първия Калиакра (Каварна) и съвсем близо до Светкавица (Търговище), Спартак (Варна) и Доростол (Силистра). Младите таланти на добричкия футбол имат реален шанс да зимуват в тройката, защото след седмица в последния есенен кръг гостуват на осмия Ботев в Нови пазар. Общо 9 отбора участват в първенството по футбол за юноши старша възраст в зона Североизточна България.