8.9% е безработицата в област Добрич

Равнището на безработица в Добричка област през септември е 8.9% и запазва нивото си от предходния месец. Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от областта е 7143.

8.9% е безработицата в област Добрич

В град Добрич равнището на безработица през септември е 4,8%, при 4,6% за предходния месец. Броят на регистрираните безработни в Добрич е 2145, с 89 повече спрямо август. Увеличението е типично за този период на годината и се дължи на започналото в края на активния туристически сезон освобождаване на заетите в сезонни дейности. В сравнение със същия период на миналата година регистрираните безработни в града са с 435 по-малко.



Към момента в Дирекция Бюро по труда - Добрич са актуални 169 работни места. 28 от тях за висшисти - 14 лекари,  двама специалисти Маркетинг и реклама, двама инженер конструктори, психиатър, рехабилитатор и др. Търсят се фризьори, водач на мотокар, машинен оператор, касиер крояч, заварчици, работници в строителството,  бармани, монтажници, дизайнер печатни изделия, пекар, дърводелци, машинен оператор шиене на облекла, общи работници, чистачи,  шофьори, кроячи, гладачи.