Конкурс за есе и рисунка в Регионален исторически музей

Регионален исторически музей Добрич, заедно с Общински младежки център „Захари Стоянов и Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” организират конкурс за есе и рисунка „Любовта между хората.

Конкурс за есе и рисунка в Регионален исторически музей

Поводът е 135 години от рождението на Йордан Йовков.  Право на участие с есе имат всички ученици от Област Добрич от 7. до 12. клас.  Конкурсът е явен и индивидуален.



Всеки участник може да се включи с едно есе до три страници (A4, Times New Roman, 12 пункта), изпратено като прикачен файл с разширение doc на имейл: dobrichmuseum@abv.bg.

Всеки ученик да посочи три имена, адрес, телефон и имейл за връзка, училище, клас, изписани във файла под творбата.

Участниците се разделят в две възрастови групи: 7 – 9 клас; 10 – 12 клас

С рисунка могат да участват ученици от Област Добрич от 1 до 12 клас. Конкурсът е явен и индивидуален.Всеки участник може да се включи с една рисунка върху картон – без паспарту, с размер А 3. Материалите и техниката са по избор. Рисунките се представят в Дом-паметник „Йордан Йовков“ или в Общински младежки център „Захари Стоянов“. Данни за участника са три имена, адрес, телефон и имейл за връзка, училище, клас, които се вписват на гърба на творбата.

Участниците се класират в три възрастови групи: 1 – 4 клас; 5 – 8 клас; 9 – 12 клас

Творби, които не отговарят на темата на конкурса и на техническите изисквания, няма да бъдат разглеждани, предупреждават организаторите. 

Крайният срок за предаване на творбите е 31 октомври 2015 г. Наградите ще бъдат връчени през месец ноември по време на Йовкови дни 2015 г.

За информация:

Дом-паметник „Й. Йовков“ – 0884 311 492, Кремена Митева

Общински младежки център „З. Стоянов“ – 0884 311 423, Златко Терзиев