Привличането на инвеститори и нови работни места - основен приоритет на БСП - Добрич

Не бих искала като кмет на Добрич да се хваля, че общината е най-големият работодател в града, заяви Мая Димитрова.

Привличането на инвеститори и нови работни места - основен приоритет на БСП - Добрич

Основен приоритет в програмата на БСП - Добрич е икономическо развитие, партньорство с бизнеса и подобряване на инвестиционния климат.



Само с наличие на производство и работни места може да се реши демографския проблем на града ни, смята кандидат кметът на Българската социалистическа партия Мая Димитрова. Липсата на работа прогони добричлии, в Добрич няма производство, с изключение на няколко предприятия в сферата на леката промишеленост, отбеляза тя. По постоянен адрес Добрич има 108 000 жители, но реално сме по-малко от 60 000, смята Мая Димитрова.

За 12 години общината не направи нито една крачка за привличането на чужди инвеститори, заяви кандидатът за кмет на БСП.

Според Мая Димитрова общината трябва да бъде по-гъвкава в действията си по привличането и задържането на инвеститори - освобождаване от определен местен налог, намалени данъци за първата и втората година, отдаване на терен на преференциални цени и много други.

Добрич е в центъра на житницата на България и това трябва да се използва, намираме се в земеделски район и в нашия град може да се създаде производство, с което да се получи затворен цикъл, добави Мая Димитрова.