Атанасов: Ще се боря за канализацията в квартал Рилци

Атанас Атанасов се срещна с жителите на квартал Рилци, за да ги запознае със своята план-програма и да ги помоли да гласуват с номер 10 в бюлетината на предстоящите избори.

Атанасов: Ще се боря за канализацията в квартал Рилци

По наша инициатива се постави уличното осветление в квартал Рилци. Ще се борим за прокарване на канализация в квартала. От 2007 г. досега не сме преставали да настояваме за нейното осъществяване. Това ще бъдат наши приоритети в управлението, ако спечелим изборите, каза Атанасов. 



Досега парите от бюджета недостигаха, а кмета ги разпределяше в други звена. Боря се за поправяне на уличната мрежа в крайните квартали, не е честно ремонти да се вършат само в централна градска част, коментира Атанас Атанасов. Имаме план-програма и смятаме да изпълним всяка точка по нея. Имаме ясна представа как бихме защитили всяка точка по нея. Главната ни цел е да осигурим работа за младите, а те да останат да живеят в Добрич, а не да търсят реализация в друг град или чужбина. Наемането на фирми, външни за Добрич е грешка. Те не допринасят с нищо за града, защото си идват с хората и плащат данъците си в други населени места. Ще стимулираме бизнеса в нашият роден град с данъчни облекчения, така че да дадем шанс за развитие. Така ще се разкрият много работни места. Стремим се Добрич да се превърне от град със затихващи функции в едно предпочитано място за работа и живот на младите, каза Атанасов. 

Ние не гласуваме партийно на заседанията в общинският съвет, а в полза на народа. В нашата листа за общински съветници има хора от различни партии и националности, с различни идеи и интереси. 


Атанас Атанасов ще настоява за правилното разпределение на бюджета, за да няма финансиране само на някои дейности, а пари да има за култура, спорт, здравеопазване, икономика. От години представителите на Атака настояват за поставяне на автоматизирани системи за контрол на сметопочистващите коли, за да се плаща само за свършена работа. Сега тази идея е заложена в тяхната програма за изборите. Освен това се предвижда преразглеждане на такса смет, за да не става така, един човек да плаща такса за отпадъци, колкото четиричленно семейство. 

Жителите на квартал Рилци изложиха своите проблеми като липса на канализация, нямат дори банкомат в квартала, нямат ефективен градски транспорт, нямат училище за децата, нямат работа, нямат каса за плащане на битови сметки, нямат детски площадки, гробищният парк е в трагично състояние. Хората се оплакаха от бездомните кучета, от ипсата на пейки за отмора. През зимата и падането на снега се чувстват в капан, защото до техният квартал не достига машина, която да почисти улиците. Живущите в Рилци са недоволни и от закриването на старческият дом в квартал, защото той е давал препитание на много от тях. За ремонта на дограмата в детската градина са събирани пари от родителите, което е недопустимо. Покривът на сградата не е ремонтиран с години, при дъжд водата се стича вътре. Родители се оплакаха от рекета в училищният автобус, тъй като децата им са принудени да си плащат, за да ходят на училище. Според живущите в Рилци, промяна в управлението на града няма да настъпи, не вярват в никоя партия и вече нямат сили да се борят. 

Атанасов: Не бих казал, че българите за безгласна буква. Но днес трябва да преценим по съвест кой какво прави след дадени обещания. Политическият монопол е много вреден в управлението. Години наред го виждаме и в нашия град. Опозицията не успя да се пребори за своите предложения, за съжаление.