Мая Димитрова: Докато другите градове купуват нови тролеи, Добрич продаде мрежата си за скрап

12 години са достатъчни, за да разберем, че сегашното управление няма капацитета да промени Добрич към по-добро, заяви кандидат кметът на БСП.

Мая Димитрова: Докато другите градове купуват нови тролеи, Добрич продаде мрежата си за скрап


Мая Димитрова - кандидатът на БСП за кмет на Добрич и кандидати за общински съветнци от листата на социалистите тази вечер се срещнаха с жителите на квартала около кино "Добрич".


Мая Димитрова, която освен кандидат за кмет, е и водач на листата, отбеляза, че БСП залага на опитни и доказали се като можещи кандидати за общински съветнци, но и на много млади хора с нови идеи. В срещата участваха кандидатите от листата на БСП Даниел Йорданов, Светлин Колев, Стоян Люцканов, Дариела Вълканкина, Георги Миленов, Желка Керанова, Румяна Радичкова, Пламен Петров и доц. Драгни Георгиев.


Основен приоритет на Мая Димитрова и екипа й е икономическо развитие, подобряване на инвестиционния климат и привличане на чужди инвестиции. В последните 12 години в Добрич не се разкриха работни места, не се направи нищо развитието на икономиката в града, не бяха стимулирани чуждите инвеститори, дори напротив - производството на олио "Калиакра" се изнесе в Румъния, затова и младите хора си заминаха от Добрич, заяви кандидат кметът на Българската социалистическа партия.


Сред приоритетите на БСП се откроиха справедливи местни данъци и такси за всички, по-ниски такси за детските ясли и градини, откриване на висше аграрно училище в Добрич, равнопоставеност на всички квартали, като всеки от тях трябва да има детски и спортни площадки със свободен достъп.


Не само, че плащаме най-скъпата вода, но и редовно я няма, отбеляза Мая Димитрова. Затова тя се ангажира с реконструкция на водопреносната мрежа в града. Мая Димитрова припомни, че по-малките градове в региона като Тервел, Балчик и Генерал Тошево са успели да реализират воден цикъл, но не и областният център Добрич.

Не е нормално в град като Добрич градският транспорт да се извършва единствено от микробуси, смята Мая Димитрова. Тролейбусният транспорт беше емблема на града ни, заяви кандидат кметът на БСП. Докато други градове купуват нови тролеи, в Добрич тролейбусната мрежа бе продадена за скрап, отбеляза Мая Димитрова.

След като кандидат кметът представи приоритетите си за управление на Добрич, срещата продължи с дискусия с гражданите, които споделиха какви според тях са основните проблеми на града ни. Присъстващите поискаха от Мая Димитрова и общинските съветници на БСП градът да стане по-чист, осветлението да работи по всички улици, а ФК Добруджа да влезе в А група.


За да подкрепите Мая Димитрова и листата на БСП, гласувайте с номер 14 в бюлетината на местните избори в Добрич.