Барселона е първият финалист в Шампионската лига

Белгийският съдия Франк де Блеекере направи невероятен реверанс към Барселона, след като отмени 100-процентов гол на Реал Мадрид в 1/2-финалния реванш от Шампионската лига. Петото "Ел Класико" за сезона завърши при резултат 1:1, като каталунците ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед или Шалке 04 във финала на 28-и май на "Уембли" след общото 3:1 от двата сблъсъка с "белия балет".

Барселона е първият финалист в Шампионската лига
В този двубой Реал игра без своя старши треньор Жозе Моуриньо.

Въпреки че не беше на стадиона Специалния промени схемата на отбора и изненада каталунците с включването в титулярния състав на бразилеца Кака и аржентинския нападател Гонсало Игуаин. На резервната скамейка остана немецът Месут Йозил.

В състава на Гуардиола имаше една промяна в сравнение с предишната среща. Вместо малиецът Сейду Кейта, мястото си в полузащитата зае испанският национал Андрес Иниеста.

Двубоят започна много равностойно, като "каталунците" действаха предпазливо с оглед на преднината си от два гола и промените в състава на мадридчани.

След 30-ата минута Барса се разигра и Меси започна да показва световната си класа, разхождайки се между футболистите на Реал. Аржентинецът три пъти обстрелва вратата, а Давид Вия и Педро също пробваха късмета си. Капитанът на кралския клуб Икер Касияс обаче беше пределно концентриран и хвана всичко възможно.

Белите се опитваха да отбележат на контра, но се видя, че когато атаката се развива през центъра на терена, липсва скорост на видимо натежалите Кака и Игуаин.

В последните секунди на първата част главният съдия от Белгия Франк Де Блекере спести втори жълт картон на португалеца Рикардо Карвальо. Защитникът на гостите закъсня при намесата си и подкоси, преминалия го Лионел Меси.

Второто полувреме закъсня с минутка заради екзалтиран привърженик, който нахлу на терена и с мъка бе уловен от стюардите.

В 47-ата минута се случи най-скандалната ситуация в мача.

Главният съдия Франк де Блеекере отмени чист гол на Реал Мадрид. Мотивът на белгийския рефер бе нарушение в атака на Кристиано Роналдо срещу Хавиер Масчерано. Телевизионните повторения показаха, че португалецът наистина закачи с тяло аржентинския си съперник, но не може да става и дума за загуба на равновесие отстрана на Масчерано.

Барселона нанесе своя удар в 54-ата минута. Иниеста пусна великолепен пас към Педро и нападателят препарира с левия крак Касияс за 1:0.

Белите не се предадоха и десет минути по-късно изравниха резултата. Голът вкара левият бек Марсело, но заслугата бе изцяло на аржентинския му съотборник Анхел Ди Мария. Той стреля в гредата, след това пак овладя топката и я достави на връхлитащия Марсело, който направи 1:1.

Длъжник на отбора си остана голямата звезда на „белия балет" Кристиано Роналдо.

Португалецът не отправи нито един удар към вратата и представянето му ще се запомни с няколко стойки в началото на мача.

В последните секунди на мача на терена след операция от рак се завърна френският защитник на Барса Ерик Абидал, за да ознаменува успеха в „Ел Класико".