Атанас Атанасов: Ще стимулирам бизнеса в Добрич!

Кандидат кметът на Атака проведе среща с работниците на обувна фирма „Неди стил” – Добрич. Поредният предизборен прием целеше да запознае хората с план – програмата на Атанас Атанасов за предстоящия политически сезон и да им покаже защо трябва да гласуват с бюлетина 10 на 25 октомври.

Атанас Атанасов: Ще стимулирам бизнеса в Добрич!



Той запозна работещите със своите идеи за управление и способите, с които смята да ги реализира. Откроиха се няколко важни момента, като се засегнаха инфраструктурните проблеми на крайните квартали, високите такси за битови отпадъци, неправилното боравене с общинския бюджет (неравномерното му разпределение по отрасли),  липсата на диалог между общински работници и гражданите на Добрич, недостига на работни места, обезлюдяването на града, недостатъчните медицински кадри.
 
В същото време Атанасов изнесе идеите си за решаването на тези наболели проблеми. „Трябва да има тесен контрол при разпределението на общинският бюджет. Това ще се реализира чрез прякото участие на синдикати и представители на бизнеса”, каза Атанасов.

„Не смятам да допускам събраните данъци и такси на добричлии да се оттичат за финансирането на частни предприятия. Освен това предвиждам данъчни облекчения - данък сгради, такса смет, за фирмите, но при определени условия. Не бива да се наемат външни фирми за изпълнението на общински поръчки.”, коментира Атанас Атанасов.