Атанас Атанасов подарява топлина, а пенсионерите му отговарят с песен

Пенсионерски клуб „Любимец” посрещна кандидат кмета на Добрич Атанас Атанасов и неговите колеги като визитата бе част от предизборната кампания на Атанасов и „Атака”.

Атанас Атанасов подарява топлина, а пенсионерите му отговарят с песен


На срещата присъстваха възрастни хора, които бяха дошли да чуят каква е мотивацията на Атанасов да заеме кметския стол през следващият мандат. Той изложи своята план-програма, която включва множество точки (икономика, здравеопазване, образование, култура, социални дейности и др.), като призова събралите се да му засвидетелстват доверие и да гласуват с бюлетина номер 10 на 25 октомври. По негово мнение е хубаво да искаме съвети, мнения и да търсим подкрепа от хората на преклонна възраст с оглед техния житейски път, сполуки и перипетии.

Повечето пенсионери от клуб „Любимец”  живеят в крайните квартали на Добрич. За тях е обидно и болно състоянието, в което се намират жилищните комплекси и улиците в покрайнините на Добрич. Липсата на градски транспорт, неподдържаните градинки и подлези, импровизираните сметища между блоковите пространства, окаяното състояние на спирките в района и бездомните кучета бяха само част от коментираните теми по време на срещата. За пример бе дадена спирката на ул. „Хан Тервел”, където дори няма тротоарни плочки. Макар и наскоро направена, при нея липсват оградни стени, които да спират снега и вятъра през зимата. В близкия подлез отдавна не е стъпвал крак – там е тъмно, страшно, мръсно. Засегна се темата за занемареното и дори липсващо стопанисване на бившето военно поделение. Според възрастните хора, това е идеалният терен за направата на детски площадки, парк за отдих на живущите в района, спортни терени.

В момента около Рилските блокове няма улица без дупки, място неразкопано от ВИК - Добрич и оставено в ремонтния му вид, децата не могат да си играят навън, защото няма къде, казват пенсионерите. Внимание трябва да отделите и на подрастващите и тяхното образование и култура, напомниха още те. "В момента в училищата и по улиците цари анархия. Контрол им трябва. Те не знаят и не могат да се държат учтиво и културно с възрастните хора", възмутени са пенсионерите.

В отговор на въпросите за състоянието на подлезите, Атанас Атанасов коментира: "Трябва да знаете, досега подлезите се отдаваха на концесия. Но в последните 25 години никой не ги пожела. Те не представляваха интерес за месния бизнес. Ние знаем как да подходим в тази насока – като фирмата по чистота се задължи да стопанисва и подлезите. Досега такава точка не съществуваше в договорите им с общината". Общинският бюджет също може да задели сума в тази насока, завърши изказването си Атанасов.


На раздяла кандидат кметът дари на ПК ”Любимец” две отоплителни  тела, с които възрастните хора да се стоплят в зимните месеци. За благодарност, самодейният певчески състав към клуба поздрави Атанасов с две свои изпълнения.