Подобряване на инвестиционния климат в Добрич - основен приоритет на реформаторите

Безработицата и ниските доходи са най-големият проблем пред жителите на Добрич, това показва проучване на Реформаторски блок.

Подобряване на инвестиционния климат в Добрич - основен приоритет на реформаторите

"Общината е тази, която трябва да проявява активност при привличането на инвеститори, да се създават условия за развитието на бизнеса, за да са защитени правата на хората за достоен труд”, каза кандидатът за кмет Йордан Йорданов.



Той  и кандидатите за общински съветници от листата на Реформаторски блок проведоха тази седмица поредица от срещи с работодатели и синдикални организации.

В програмата на реформаторите основен приоритет е подобряване на инвестиционния климат в Добрич. Част мерките за осъществяване на този приоритет са: основаване на общински фонд за безвъзмездно финансиране на микропредприятия; безпристрастност и публичност при избора на фирми при обществени поръчки, чрез постигане на по-добра публичност, информираност на местните фирми и гаранции за коректност при избора; въвеждане на принципа мълчаливо съгласие, при подаване на документи за получаване на разрешение за упражняване на дейност на територията на община град Добрич.