Емил Иванов: С този състав Добруджа може да стане шампион

От малък мечтаех един ден да играя за Добруджа, сподели вратарят на отбора, който е от Велико Търново.

Емил Иванов: С този състав Добруджа може да стане шампион

На старта на мъжката А хандбална група Добруджа победи Левски (град Левски) с 38:19 в зала "Русалка" в Добрич. С голяма заслуга за категоричния успех бе вратарят Емил Иванов, който изигра пълни 60 минути, като през цялото време бе на познатото си много високо ниво и направи десетки решителни спасявания.




Постигнахме лесна победа, сподели след срещата стражът на Добруджа.

Емил Иванов е уверен, че през този сезон отборът от Добрич ще играе на финалите в първенството и за купата, като за него това е цел минимум. Убеден съм, че с този състав можем да станем и шампиони, сподели вратарят на Добруджа. Отборът се подсили с класни попълнения от Спартак (Варна) и заедно с местните кадри се получи много силен колектив, обясни защо е оптимист за добро представяне. Според Емил Иванов през този сезон Добруджа е много по-силен отбор от предишния, когато спечели бронзовите медали.

Освен във вътрешните турнири, на Добруджа предстоят изпитания и на международната сцена. За 11-та поредна година отборът от Добрич ще участва в евротурнирите. Първият ни съперник ще бъде победителят от двойката Кастриоти (Косово) - Раднички (Крагуевац, Сърбия).

Имаме шансове за добро представяне в Чалъндж къп, заяви Емил Иванов. Очакват ни трудни мачове в Европа, но ще дадем всичко от себе си да защитим достойно името на Добрич, обеща вратарят.

Той сподели, че се чувства щастлив в Добрич и Добруджа, защото да играе за този отбор е негова сбъдната детска мечта.

Освен вратар на мъжкия отбор, от този сезон Емил Иванов е и треньор в школата. Той ще води най-малките хандбалисти на Добруджа - до 10, 11 и 12 години. Искам да се развивам в треньорската професия и покрай добри специалисти като Георги Андреев и Светослав Божков мога да усвоя тънкостите й, сподели Емил Иванов.