БСП стартира предизборната си кампания с вяра в успеха и с хъс за работа и промяна

Българската социалистическа партия избра днешния ден, за да даде старт на предизборна кампания 2015 г. в Община Добричка.

БСП стартира предизборната си кампания с вяра в успеха и с хъс за работа и промяна



Събитието бе уважено от много партийни членове, кандидат общински съветници, кандидат кметове.


Сред партийните лидери бяха Атанас Мерджанов – заместник-председател на Парламентарна група на БСП Лява България и говорител на БСП, Таня Миткова – политически организатор за област Добрич и Шумен в НС на БСП и Петко Петков, който шест мандата е кмет на община Добричка. Като най-важният човек в днешния ден се открои инж. Тошко Петков – кандидат за кмет, издигнат от БСП в община Добричка.


Инж. Тошко Димов Петков е ревностен защитник на партийните идеали, убеден в силата на единството и подкрепата – сигурен знак за успех. Бившият заместник кмет и секретар на община Добричка - в продължение на 14 години, има нужните качества, за да задържи сегашното лидерство на БСП. Бил е заместник-кмет по Устройство на територията, строителство, общинска собственост, приватизация и опазване на околната среда в община Добричка. Общински съветник през мандат 1991-1995 г. Към настоящия момент работи като застрахователен специалист в „Генерална агенция България” ЕООД гр. Добрич.


Партията издига кандидат кметове в 39 села в община Добричка. Впечатление прави, че избраните са образовани хора, с опит и хъс за успех. Двама от кандидатите вече са сигурни победители, тъй като се явяват единствени кандидати за кметския стол. Има двама независими кандидати за кметове, които Българската социалистическа партия подкрепя на местните избори на 25 октомври 2015 г. - Иван Желязков Иванов, кандидат за кмет на с. Ловчанци, досегашен кмет, подкрепен от БСП и Ивелин Енчев Ковачев, кандидат за кмет на с. Лясково, досегашен кмет, подкрепен от БСП.


Кандидатите за общински съветници са 19, партийни членове с подобаващо образование и интелект, хора, които искат да променят политическата обстановка в България. Водач на листата на БСП в община Добричка е кандидатът за кмет Тошко Петков. Следват Надежда Василева, Петко Игнатов, Донко Марев, Маргарита Стоянова и др. Партията възнамерява да покаже как младото поколение може да се включи в управлението, защото то заслужава този шанс. Инж. Тошко Петков призова всички присъстващи да пропагандират идеалите на партията. Отправната точка е община Добричка, а с постоянство и упорство се постигат поставените цели.


Целите на БСП са: балансиран икономически растеж, жизнена и динамично развиваща се община; осигуряване на условия за подобряване качеството на живот в населените места на общината, постигане на устойчиво развитие и повишаване нивото на заетостта. Сред приоритетите са високи доходи за гражданите, качествено образование, равни възможности за младите хора, прозрачност в управлението.


Както винаги, и сега Петко Петков - досегашен кмет на Добричка община използва дадената му дума, за да изрази своето лично мнение и препоръки към наследниците си.


Петков бе категоричен: "Не бива БСП да лежи на стара слава! Дела трябват, не думи! Работа и упорство!". Той призова всички в залата да последват примера му на управление.


БСП има нужда от промяна, от млади хора с идеали и амбиции, високи цели, постоянство и самоусъвършенстване, заяви Петков.


Последната дума бе дадена на Атанас Мерджанов, който за случая бе подготвил силна и мотивираща реч. Говорителят на партията използва дадената му възможност, за да вдъхне сила и кураж на съпартийците. Направи обобщение на досегашното управление, засегна проблемите в управлението на ГЕРБ и призова социалистите да помислят в следващите три седмици. Времето ще ви е нужно за организация и подготовка за сигурен успех, завърши речта си Мерджанов. Не пропусна да напомни и мотото на партията – "За хората и общината, справедливост и солидарност! Гласувайте с бюлетина номер 12".


Купуването и продаването на гласове е престъпление