Кристалина Георгиева е новият почетен гражданин на Добрич

С тайно гласуване и обикновено мнозинство, Общински съвет Добрич днес взе решение заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар Кристалина Георгиева да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на град Добрич”

Кристалина Георгиева е новият почетен гражданин на Добрич

Според статута на символите на общината и регламентът за присъждане на званието, с него се изразява благодарност и признателност на гражданите на Добрич към положените от носителя усилия за развитие във всички сфери на обществения живот. Припомняме, че номинациите бяха шест.



Съставът на Комисията по предложенията за почетен гражданин е провела тайно гласуване, при което  квалифицирано мнозинство (10 гласа от 12 присъствали) е получила кандидатурата на Кристалина Георгиева за нейната хуманитарна дейност и подкрепа, заслугите й за развитие на регионите и приноса й за утвърждаване авторитета на страната ни.

С тайно гласуване и съветниците приеха решението на комисията с 26 гласа „за“, 4 „въздържал се“, 2 „против“ – 32 действителни бюлетини от 35 гласували.

По предложение на Галина Митева от БСП, съветниците включиха в решенето си, че предлагат на кмета, останалите номинирани да бъдат вписани в почетната книга на Добрич.