Година затвор ще лежи 22-годишен извършител на кражби в Албена

Наказание 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи 22-годишният Веселин В. Сп. От Добрич. Днес Окръжен съд – Добрич, одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Година затвор ще лежи 22-годишен извършител на кражби в Албена
Веселин се призна за виновен за това, че при условията на продължавано престъпление и в условията на повторност, в немаловажен случай е извършил следните деяния:

На 16 срещу 17 септември 2010 г. в КК Албена, от павилион за продажба на шапки пред хотел „Боряна”, в съучастие като помагач с две 17-годишни лица, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот е отнел чужди движими вещи – 15 броя шапки, 15 броя кърпи за глава и други вещи общо на стойност 377 лв. от 63-годишна добричлийка.

Същата нощ от стая на хотел „Гергана” в съучастие като помагач със същите две лица е отнел мобилен телефон и лични вещи на 33-годишна варненка на стойност 293 лв., както и два мобилни телефона и пари, общо на стойност 360 лв. от 37-годишен жител на Варна.

Общата стойност на отнетите при двете деяния вещи възлиза на 737 лв.

Днес Веселин заяви пред съда, че разбира последствията на споразумението с прокуратурата на влязла в сила присъда и доброволно го е подписал.

Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.