Детелина Николова с еко награда от конкурса "Кмет на годината"

Кметът на Добрич Детелина Николова е отличена в категорията „Природа за бъдещите поколения“ на церемонията „Кмет на годината“. Наградите бяха връчени на официална церемония, която се проведе в София вчера.

Детелина Николова с еко награда от конкурса "Кмет на годината"

Отличените градоначалници са трима – по един за малка, средна и голяма община. В тази категория призовете връчи Иван Иванов, финансов директор на Нова трейд. Сред най-големите общини, в които населението е над 50 хил. души, се отличи кметът на община Добрич – Детелина Николова.



За мен наистина тази награда е голяма изненада. Искам да благодаря от името на колегите ми, защото заедно работим да постигнем по-добър жизнен стандарт за жителите на Добрич. Не само ръководството, но и хората от Добрич вложиха усилия, за да бъде Добрич един спокоен и красив град. Пожелавам на колегите да се влагат на 100% и с пълни усилия за градовете си", заяви Детелина Николова. Наградата се присъжда за усилията на кмета на Добрич и нейния екип за облагородяване и грижа за околната среда чрез изпълнение на проектите за Градски парк „Свети Георги, за Центъра за защита на природата и животните, Регионално депо за управление на отпадъците в село Стожер. В изпълнение на проект „Природата около нас“, бяха засадени 600 дръвчета на територията на града.