Плувкиня от Добрич спечели 3 златни медала и 1 сребърен на държавното първенство

Много силно се представиха ветераните на СКПС Добруджа на националния шампионат.

Плувкиня от Добрич спечели 3 златни медала и 1 сребърен на държавното първенство



В събота и неделя в Камчия се проведе държавното лично отборно първенство по плуване за ветерани. За първи път състезанието бе под егидата на Международната и Българската мастърс федерация.


Спортен клуб по плувни спортове "Добруджа" - Добрич участва с 8 състезатели в 3 възрастови групи.


Изключително силно се представи Антония Михова. В три от дисципините тя стана републикански шампион. Антония завоюва и едно второ място на първенството и така си тръгна от Камчия с общо 4 медала - 3 златни и 1 сребърен.


Другата дама в отбора на Добрич - Ивелина Янкова, също се представи добре и записа едно седмо и едно осмо място на първенството.

Иван Иванов бе много близо да почетната стълбица на два пъти, но остана четвърти и пети. Николай Стефанов достигна до пета и шеста позиция в крайното класиране. Станислав Станев също записа две добри класирания - седмо и осмо място. Ивелин Христов се класира веднага след медалистите - четвърти, в една от дисциплините. Антон Гюров и Ивайло Събев бяха другите двама представители на добричката плувна школа на шампионата.

Ръководствата на плувен комплекс "Русалка" - Добрич и на СКПС "Добруджа" поздравяват майсторите на плувния спорт от Добрич за доброто представяне, благодарят им, че за пореден път прославиха града ни и им желаят още успехи и медали.