„Европейски дни на труда” – работа в туризма в Германия и Австрия

Агенцията по заетостта, като член на мрежата „Европейски служби за заетост (EURES)”, организира за осма поредна година „Европейски дни на труда”, на които се предлага възможност за работа през зимния туристически сезон 2015 - 2016 г.

„Европейски дни на труда” – работа в туризма в Германия и Австрия

Традиционното международно събитие ще се проведе на следните дати  за работа в туристическия сектор на Германия: на 29 септември във Варна, на 1 октомври в Пловдив и на 2 октомври в София. 



За работа в туристическия сектор на Австрия - на 6 и 7 октомври в Бургас. Получените във връзка с „Европейските дни на труда” оферти за работа са публикувани на националния EURES сайт http://eures.bg, в рубриките „Работни места” и „Новини”. 

Над 130 са работните места за работа в хотели и ресторанти в Австрия, съобщават от Бюрото потруда в Добрич. Търсят се сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация.

Германия търси над 100 квалифицирани  готвачи, сервитьори, рецепционисти, както и работници за вериги за бързо хранене. От всички кандидати за работа се изисква владеене на немски език.

По изключение квалифицирани готвачи за Австрия могат да кандидатстват само с английски език.

Изискуеми документи: автобиография, мотивационно писмо, препоръки на предишните работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита   квалификация (всички се подготвят на немски език). Документите се изпращат по електронна поща, на адрес, посочен в офертите. Подходящите кандидати ще бъдат поканени за интервю в избран от тях град.