Добруджа записа престижна международна победа и е на финал

Жълто-зелените хандбалисти надиграха германския "Мацло - Гарвиц" от град Перхим.

Добруджа записа престижна международна победа и е на финал

Днес и утре в Бургас се провежда второто издание на турнира в памет на Тодор Хънков, като тази година надпреварата е международна.



В 1/2-финална среща Добруджа победи "Мацло - Гарвиц" от град Перхим. Това бе първи мач за добричките хандбалисти в предсезонната подготовка. През първото полувреме германците се възползваха от факта, че добруджанци са в начална фаза на игровата си подготовката и от отсъствието поради различни причини на трима основни състезатели - Светослав Недев, Красимир Коев и Златан Петров, и на почивката резултатът бе 14:12 за "Мацло - Гарвиц". През втората част Добруджа доказа, че е по-класният отбор и заслужено достигна до обрат в резултата. Отборът, воден от треньорският тандем Георги Андреев - Светослав Божков, се наложи с крайното 26:23. Срещу немския тим неофициален дебют с жълто-зеления екип записаха трите нови попълнения Станислав Добрев, Живко Георгиев и Марин Сарандев, които се представиха много силно и допринесоха много за победата.

Съперник на Добруджа на финала в четвъртък ще е Фрегата (Бургас). Шампионът на страната победи носителя на купата Локомотив в първия 1/2-финал. Преди да се определи победителят в турнира, тимът от Варна и "Мацло - Гарвиц" ще играят за 3-4 място.