"Омега" - 20 години защита на информация и имущество чрез качествено обслужване и доверие

През 1996 г. "Омега" ООД е създадено като търговско дружество в областта на електрониката, охранителните системи и телекомуникациите. "Омега" става официален представител за Област Добрич на канадската фирма DSC, която е световен лидер в производството на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника, техника за контрол на достъпа и видеонаблюдение. Все по-високите изисквания на клиентите водят до разширяване на дейността и през 2012 г. фирмата вече предлага и реакция с автопатрулни екипи, като за целта създава собствен автопарк с патрулни и сервизни автомобили.

"Омега" - 20 години защита на информация и имущество чрез качествено обслужване и доверие

Взаимоотношенията с клиентите се определят от многофункционалността на продуктите и професионалното обслужване през целия процес - офериране, договоряне, инсталация, поддръжка и 24-часова охрана, гаранционен и следгаранционен сервиз.



Основният принцип в дейността на "Омега" е защита на информация и имущество чрез качествено обслужване и доверие.

Към момента дейността на сектор Сигнално Охранителна Дейност – СОД DSC обхваща проектиране, доставка, монтаж, пускане в действие и поддържане на електронни системи за охрана и видеонаблюдение; сервиз - гаранционен и извънгаранционен; мониторинг, автопатрулна и физическа охрана.
 
Една от най-важните предпоставки за високото качество на охранителнатата услуга е изградената изцяло по технология на DSC комуникационна мрежа, позволяваща охраняваните обекти да изпращат до мониторинг центъра информация за това кои и колко датчика (зони) са в алармено състояние, кой потребител е активирал или дезактивирал системата, има ли нормално мрежово напрежение, зареден ли е акумулаторът, изправни ли са каналите за комуникация и т.н. Комуникацията между охранявания обект и мониторинг центъра се осъществява през радиоканал, телефонна линия, GSM мрежата и Интернет. При отказ, заглушаване или прекъсване на някой от каналите, другите изпращат сигнал за проблема в мониторинг центъра и патрулните и сервизни екипи извършват проверка. Това означава, че за разлика от многото други СОТ охранителни фирми, на които комуникационните системи показват само обща аларма и в повечето случай използват само един канал за комуникация, то СОД DSC има информация за всяка зона, която е в аларма и използва повече от един канал за комуникация. При необходимост от обектите може да се получава и визуална информация, посредством монтирани явни или скрити видеокамери.

Организацията и осъществяването на патрулната охрана е в съответсвие със Закона за частната охранителна дейност. Екипите носят посменни дежурства и са в състав от двама охранителни работници. Те са в активна и трудоспособна възраст, с добра мотивация за работа и висок професионализъм. Патрулен автомобил, лично бойно късо оръжие, стационарни и мобилни радиостанции и др. са част от средствата за изпълнение на техните задължения. Поддържат постоянна радиовръзка както с оперативните дежурни от мониторинг центъра, така и помежду си. Действията на патрулната охрана са съобразени с предварително разработени и утвърдени технологични правила и инструкции, както и с техните правомощия и спазването на правните норми. Под ръководството на оперативните дежурни, екипите извършват инспектиране на охраняваните обекти с цел противодействие на евентуални нарушители, блокиране на периметъра на обекта и запазване на имуществото в него. Във фирмата е внедрена GPS система за управление и мониторинг на патрулните автомобили. Всичко това гарантира своеврменно и адекватно реагиране при възникване на алармено събите.

5 причини да се доверите на "Омега" - Добрич:
- собствена радиомрежа с национално покритие
- млад и мотовиран екип
- най-съвременните технологии за предаване на алармени събития
- техническо оборудване със световни сертификати за качество
- реална сигурност на разумна цена