Скейтър и байкър от Добрич - шампиони във Варна

Две първи и едно второ място спечелиха състезателите на отбор "БАЗА" - Добрич на състезанията в рамките на младежкия фестивал "Funcity".

Скейтър и байкър от Добрич - шампиони във Варна

Състезания по скейт, BMX и ролери се проведоха в края на миналата седмица във Варна. Те бяха част от програмата на младежкия фестивал "Funcity". Добрич имаше сериозно присъствие сред участниците, като отбор "БАЗА" достигна до три призови места.




Скейтъри от Варна, Добрич, София, Русе, Шумен и други се включиха в надпреварата, организирана от "Скейт Клуб Варна". Те бяха разделени в две възрастови групи - до 15 и над 15 години. При по-малките след два кръга на елиминации до финала достигнаха най-добрите четирима - трима от Добрич и един от Варна. Добричката школа продължи да доминира и в последния етап на състезанието и шампион стана Радослав Колчев, а второто място спечели Преслав Маринов. И двамата на финала караха с контузии, получени във втория кръг, но това не им попречи да покажат уменията си. Въпреки че Радослав бе със счупен пръст на ръката, а Преслав с разбита брада, те дадоха най-доброто от себе си в битката за титлата. Третият добричлия на финала Донислав Райнов се класира четвърти.


В конкуренцията на байкъри от цялата страна Димитър Матеев от Добрич, също състезател на отбор "БАЗА", заслужено завоюва първото място при участниците до 15-годишна възраст.

Така само по-малко от година след откриването на скейт парка в нашия град са на лице и първите добри резултати и класирания на младите спортни таланти. Наличието на отлични условия за тренировки води до бърз прогрес и съвсем скоро Радо, Преско и компания ще бъдат сред най-добрите в България.