Шест британци арестувани при опит да саботират кралската сватба

Полицията арестува шестима британци, които се готвели да организират провокация по време на тържеството в чест на бракосъчетанието на принц Уилям и Кейт Мидълтън, съобщава РБК. Същите хора преди време са участвали в антиправителствени демонстрации в Лондон.

Шест британци арестувани при опит да саботират кралската сватба

Потвърждение, че се готви атентат, от Скотланд Ярд все още няма. По-рано представителите на организацията „Мюсюлмани срещу кръстоносните походи" се заканиха, че ще предизвикат безпорядъци в деня на кралската сватба.


 

По думите на зам.-комисаря на Скотланд Ярд Лин Оуенс, полицията вече се е обърнала към всички граждани с призива да бъдат максимално бдителни по време на сватбената церемония и да съобщават за подозрителни лица на офицерите. Помощ на полицията ще окажат и подразделенията на британската армия. По пътя на кортежа от Уестминстърското абатство до Бъкингамския дворец ще има „жива стена" от представители на всички видове войски.

 

Информационна агенция КРОСС припомня, че за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън покана получиха около 1900 гости. Според изготвения списък, кралската сватба ще бъде посетена от около 100 кралски особи.