Балони със стотици детски желания полетяха в небето над Добрич (+снимки)

Йордан Йорданов - кандидатът за кмет на Добрич на реформаторите пожелава на младите хора на Добрич да бъдат активни, мотивирани, да искат да променят своя град към по-добро и да искат да останат тук.

Балони със стотици детски желания полетяха в небето над Добрич (+снимки)



Много деца, младежи и родители се събраха днес по обед пред паментика на Св. св. Кирил и Методий в центъра на нашия град по покана на Реформаторски блок - младежи. Те написаха на листчета своето желание за бъдещето и ги пуснаха високо в небето, прикрепени към многоцветни балони. С тази инициативата реформаторите в Добрич отбелязаха Международния ден на младежта - 12 август. Целта ни е да разчупим сивото ежедневие на хората и те да се усмихнат, обясниха младежите на РБ - Добрич, които подготвят още много интересни инициативи в следващите седмици.


Кандидатът за кмет на блока Йордан Йорданов честити днешния празник на всички младежи и хора, които се чувстват млади. Той отбеляза, че отливът на младите хора с всяка изминала година става все по-осезаем в Добрич, а това се отразява на икономическото развитие на града и той се намира в период на рецесия. Според Йордан Йорданов причината младите хора да не искат да останат в Добрич е, че тук не им е даден шанс да се реализират. На младите трябва да се даде поле за развитие и изява в Добрич, категоричен и канидат-кметът на Реформаторския блок. Моят екип и аз като заместник областен управител работим активно за привличането на чуждестранни инвестиции в Добрич, заяви Йордан Йорданов. Нашите усилия са насочени към Италия и Германия, защото именно те са потенциалните инвеститори, които вече са се доказали в България, обясни той. Йорданов добави, че друга причина младите да напускат Добрич е липсата на сигурност, заради високата престъпност. Именно затова сигурност и иновации са сред приоритетите на реформаторите в Добрич.