3 концерта в Добрич тази седмица

В рамките на лятната музикална програма на Община град Добрич и през тази седмица гражданите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на доказани музикални състави - Представителен духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов, Вокална група „Этнос plus” от Русия и Меги Саркисян – глас с Трио „КГБ“ – Красимир Костадинов – саксофон, Георги Илиев – китара, Мирослав Стоянов - Баго - контрабас.

3 концерта в Добрич тази седмица

Концертът на Представителния духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов ще се състои на 4 август от 19.00 ч. на сцената на пл. „Свобода“. Тази година се навършват 136 години от основаването на Военноморските сили на Република България. Оркестърът на Военноморските сили е създаден през 1884 г. към Дунавската флотилия в град Русе. Репертоарът му включва творби от Росини, Вебер, Верди, Сметана, Дворжак, Моцарт, Бетовен, Щраус, Чайковски, Добри Христов, Петко Стайнов, Александър Райчев, Панчо Владигеров и много оркестрови разработки от съвременни автори на джазова, поп и рок музика.   




През тази седмица гост на град Добрич ще бъде и Вокална група „Этнос plus” от Русия. Концертът на групата ще се състои на 5 август от 19.00 ч. отново на сцената на пл. „Свобода“. Участниците в нея са професионални музиканти. Репертоарът й е разнообразен, включва руски народни песни, романси и стари руски градски песни, както и фолклорни песни със съвременно звучене. Концертната програма на групата представлява ярък, колоритен спектакъл, носещ радост на зрителите. Тази година съставът прави своето първо турне в България с подкрепата на Национално движение „Русофили“ и Руски културно-информационен център – София.

На 6 август от 18.00 ч. в Градски парк „Свети Георги“ зад шадравана ще се състои концертът на Меги Саркисян – глас и Трио „КГБ“ – Красимир Костадинов – саксофон, Георги Илиев – китара и Мирослав Стоянов – Баго – контрабас. Имената на изпълнителите са популярни и доказани.

Организатори и участници приканват гражданите и гостите на Добрич да се включат в музикалните събития и да споделят приятните изживявания.