Регионален инспекторат по образование - Добрич ще си сътрудничи с университета в Констанца

В университета "Овидиус" в Констанца бе подписано тристранно споразумение за сътрудничество в сферата на образованието между РИО - Добрич, РИО - Констанца и университета "Овидиус" - Констанца.

Регионален инспекторат по образование - Добрич ще си сътрудничи с университета в Констанца

Документът бе подписан от Ректора на "Овидиус" проф. д-р Сорин Руджина, началника на РИО - Добрич д-р Христо Боев и главния инспектор на РИО - Констанца д-р Радуку Попеску. Споразумението предвижда обмен на образователни практики, обучения, семинари, мобилности и общи проекти между двата региона, които ще затвърдят и развият вече съществуващи добри трансгранични практики между училища и други институции.



Д-р Христо Боев даде 40-минутно интервю за румънската телевизия "Нептун". Началникът на РИО - Добрич представи споразумението, както и преводните заглавия на румънски класици в негов превод, които са излезли и предстои да излязат на български за първи път. До края на тази годинина ще се появят "Доня Алба" на Джиб Михаеску, "Адам и Ева" на Ливиу Ребряну и "Животът започва в петък" на носителката на наградата за литература на Европейския съюз за 2013 – Йоана Първулеску.