Велика Добруджа! Голям отбор! Страхотна победа!

Добруджа изигра най-силния си мач под ръководството на старши треньора Димчо Ненов до сега и надигра сочения за фаворит за първото място в групата Нефтохимик. Матераци и Ники Илиев отбелязаха така ценните голове. Футболистите в жълто-зелено направиха най-добрия подарък на своя помощник-треньор - рожденика Стефан Славов, който днес празнува 40-годишен юбилей.

Велика Добруджа! Голям отбор! Страхотна победа!




В мач от 2 кръг на Б група Добруджа победи Нефтохимик с 2:0 пред около 500 зрители на стадион "Дружба".

До почивката голове не бяха отбелязани, въпреки че опасните положения се редуваха едно след друго пред двете врати, а нивото на футбола бе много високо.

4 минути след подновяването на играта Симеон Иванов откри резултата. Матераци се извиси над отбраната на гостите при центриране от корнер на капитана Кристиян Димитров и с глава насочи неспасяемо топката във вратата на Нефтохимик. След гола Добруджа не се затвори, а смело продължи да търси второ попадение. Домакините пропуснаха няколко изгодни възможности да удвоят аванса си, преди да отбележат за 2:0 в 85 мин. Тогава нападателят Илиян Чавдаров изведе отлично Николай Илиев, който хладнокръвно промуши топката покрай вратаря Йордан Господинов и подпечата трите точки.

С голяма заслуга за победата бе стражът на Добруджа Димитър Илиев. Той буквално заключи вратата си и бе безпогрешен при всяка атака на бургазлии. С уникалния рефелекс, който демонстрира и с множеството решителни спасявания в този мач, младият Митко Илиев показа, че е наследил в пълна степен уменията на своя баща Недко Недев и дори може да надмине легендарния вратар на Добруджа от 90-те.

Спортният шанс в този двубой също бе на страната на домакините, тъй като на три пъти удари на футболисти на Нефтохимик срещнаха гредата.

Така Добруджа събра 4 точки от първите два кръга и заема петото място във временното класиране, след Верея, Поморие, Дунав и Созопол, които са с пълен актив от 6 точки.