Времето в неделя

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-високо от средното за юли. През нощта ще е ясно, утре - слънчево. Вятърът ще отслабне.

Времето в неделя

Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 27° и 32°, в София 28°, съобщи Агенция „Фокус”, позовавайки се на дежурния синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).



Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-29°. Температурата на морската вода е 24° и 26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, на места с развитие на купеста облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 12°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. Привечер от северозапад ще започне заоблачаване и на отделни места в Западна България ще превали. През нощта срещу вторник и във вторник, с усилване на вятъра от северозапад, температурите слабо и за кратко ще се понижат. На места от запад на изток ще превали и прегърми. В сряда отново ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от северозапад-север. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат и максималните ще са 28°-33°.