171 свободни места за трето класиране в област Добрич след VII клас

Документи за участие в 3-ти етап на класиране се подават от днес до 14.07.2015 г., вкл. без неделя - 12.07.2015 г., в ОУ "Христо Смирненски" - Добрич.

171 свободни места за трето класиране в област Добрич след VII клас

Свободните места са основно в град Добрич – 161 в  5 гимназии и 4 средни общообразователни училища и 10 – в СОУ „Ст. Караджа“ в Каварна. Списък по училища и профили или професии можете да видите тук.



В заявленията се вписват само паралелки, за които има обявени свободни места. От Министерството на образованието препоръчват да бъдат вписани повече желания, за да има по-голяма вероятност ученикът да бъде класиран.

При подаване на заявлението за участие в трети етап на класиране се представят оригиналът и копие на удостоверението за завършен VІІ клас, служебната бележка за оценките от успешно положените приемни изпити и медицинско свидетелство за здравословно състояние (за прием в професионални паралелки и профилите „Изкуства“ и „Спорт“).

Заявление може да се получи от училището-гнездо или да се изтегли от сайта на РИО - София-град.
До 16.07.2015 г. се обявяват списъците с учениците, приети на трети етап на класиране.
Записването на приетите на третия етап на класиране ученици е в периода от 17.07.2015 г. до 20.07.2015 г. включително, без събота и неделя.

След отчитане на записалите се ученици и незаетите места след трети етап на класиране, паралелките, които са под минималния брой – 18 ученици, се закриват. Учениците от закритите паралелки се пренасочват по последващите им желания от заявлението.

В срок до 28.07.2015 г. директорите на всички училища с прием след завършен VII клас създават организация за попълване на незаетите места след трети етап на класиране.
До 31.07.2015 г. се утвърждава осъществения план-прием със заповед на началника на РИО.

В трети етап на класиране могат да участват:
- Ученици, които не са участвали в първи и втори етап на класиране; ученици, които не са се явявали на допълнителен модул от НВО, но имат оценка най-малко 3,00 на НВО по БЕЛ и Математика;
- Ученици, които са недоволни от класирането си на първи и втори етап. Тези ученици могат да променят и пренареждат желанията си (съобразно обявените свободни места), но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране.