Телефонни измамници сe представят за служители на Енерго-Про

Нов тип телефонна измама опитали да извършат неизвестни лица във Варна - измамник се обадил на домашните телефони на живеещи в жилищен блок, представил се като служител на Енерго-Про и заявил, че „ще събира парите за ток на място“.

Телефонни измамници сe представят за служители на Енерго-Про

Живеещ в блока човек уведомил Енерго-Про за необичайните обаждания, които той и неговите съседи  получили в един и същи ден. Служители на дружество обяснили, че в Енерго-Про няма  практика да се събират сметките за ток „на място“. Компанията потърси съдействие от ОД на МВР – Варна. Представители на Енерго-Про и на Второ РУ „Полиция“ извършиха проверка на адреса по сигнала за опит за измама. За щастие, хората в блока не попаднали в капана.

От Енерго-Про съобщават, че никога не е съществувала практика сметките за електроенергия да се събират по адресите. Подобни „предложения“ са опит за измама. Те съветват клиентите, ако получат предложение „да заплатят сметката си на място“, незабавно да сигнализират на денонощния телефон на Енерго-Про 0700 161 61 или да се обърнат към Полицията.