Фермери сезират ДАНС за контрабандно гориво, искат спешна среща с премиера

Националната асоциация на зърнопроизвдителите излезе с декларация против промяната в Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, публикувана в бр. 49 на Държавен вестник от 30 юни 2015 г.

Фермери сезират ДАНС за контрабандно гориво, искат спешна среща с премиера

Невъзможността на държавата да осъществява своите функции и липсата на ефективен контрол върху производството, вноса и търговията с горива, не оправдава по никакъв начин решението на Министерството на финансите да накаже работещия земеделски сектор. Подобни репресиращи мерки не се прилагат за земеделските стопани в  останалите страни на ЕС, заявяват те.



НАЗ отправя искане към министър-председателя за оперативна среща за отмяна на промените и сезира ДАНС за внасяното контрабандно гориво в страната, което умишлено не се контролира от органите на МФ, както и за конфликт на интереси от страна на МФ относно толерирането на ограничен кръг от доставчици на изискуемите нивомерни устройства.

Асоциацията организира национално зареждане на селскостопански машини по бензиностанциите в страната след 20 юли 2015г., за да демонстрира реалното приложение на закона и наредбата; апелира земеделските производители да не монтират нивомерни устройства, тъй като се толерират лобистки интереси и организира национален форум срещу репресивната политика в сектора.

Новината на Телевизия Добруджа вижте тук.