Заканиха се да спрат движението по пътя Добрич - Силистра

25 собственици на овощни градини сигнализираха за подготвян протест утре на КПП-то след кв. Рилци, по пътя Добрич – Силистра. Въпреки заканите им да спрат движението по пътя, се оказа, че нямат дори входяща молба за протеста нито в Община Добрич, нито в полицията или пътното управление.

Заканиха се да спрат движението по пътя Добрич  - Силистра

Причина за това е устно разпореждане на директора на Областно пътно управление да не се издават разрешителни за продажба на плодове в сервитута на пътя. До нея се стига след заседание на специализирана комисия, в което от Пътна полиция излизат със становище, че пазарът на сезонни плодове там създава предпоставки за катастрофи, защото автомобилите спират от двете страни на пътя, а клиенти на продавачите пресичат натоварената отсечка. За последните 5 години там са станали 14 катастрофи с петима ранени и един загинал.



Комисията се събира по жалба на собственик на един от парцелите с праскови, който в началото на тази пролет беше умишлено унищожен. Искането е да се забрани нерегламентираната продажба на плодове и зеленчуци. При проверка на място през март, представители на пътно управление и КАТ откриват само един продавач, който има разрешително от февруари. В момента е извън страната, съобщиха запознати, но устното разпореждане на спира действието на разрешителното му. От областна управа заявиха, че има два варианта за разрешаване на проблема.

Повече по темата вижте в новината на Телевизия Добруджа тук.