В края на още един международен проект на ЧПГ „Леонардо да Винчи”

Две учебни години учениците от ЧПГ „Леонардо да Винчи” град Добрич работиха по Проект „BUL-IT Път към спортни и езикови постижения“ по секторна програма „Коменски“, финансирана от Европейската комисия.

В края на още един международен проект на ЧПГ „Леонардо да Винчи”

От 17 до 26.03.2015 год. 21 ученици и трима ръководители реализираха втората визита по проекта, като посетиха партньорското училище в Италия. Дните бяха изпълнени с историко-културна обиколка на величествения Рим, невероятно красивата Флоренция, градът построен върху вода - Венеция - един от най-уникалните в света, градът на виното и любовта - Верона, красивото градче разположено на южния бряг на езерото Гарда - Сирмионе и градът на нашите домакини Десенцано дел Гарда.




Групата беше приветствана от директора на лицей „Багагатта“.  Програмата включваше презентации за градчето Десенцано дел Гарда –„Тогава и сега“, за Венеция, традиционни спортове в училище, какво сме играли като деца и какво играем сега, италианската музика, открити уроци на италиански и български език, среща по волейбол и футбол, както и различни занимателни игри. Учениците получиха заслужено признание за отличното ниво на владеене на английски език. Всички участници в мобилността получиха сертификати.

През май, в последните дни на проекта, учениците и техните ръководители съсредоточиха вниманието си върху изготвяне на крайните продукти – английско-българско-италиански снимков речник, както и  брошура с всички изготвяни през двете години на съвместна работа материали, които двете партниращи си училища обмениха. Състоя се и видео-конферентна интернет връзка между двата екипа, очаквана с нетърпение, защото макар и последна в етапа на проекта, е едва началото на нови приятелства.