Калиакра остава без победа през пролетта

Локомотив (Пловдив) победи Калиакра с 3:1 в Каварна в последния мач от 23 кръг на А група.

Калиакра остава без победа през пролетта

Мачът започна неприятно за домакините от Каварна. Те се лишиха от капитана си Иван Райчев още в средата на първата част. Опитният бранител бе заменен принудително. Скоро след това смърфовете дръпнаха с два гола. Раймонди откри за Локомотив в 25 мин. след пас на Базил де Карвальо. След още 5 минути Христо Златински удвои аванса на гостите от Пловдив, разписвайки се от дузпа. Каварненци изразиха претенции към съдията и за двата гола. При първия претендираха за засада на Карвальо, а при втория според домакините играта на бранителя им Детелин Димитров в наказателното поле е била чиста. В 38 мин. именно Детелин Димитров вкара за Калиакра и върна тима си в мача.


 

Опитите на Калиакра да достигне до равенството след почивката бяха неуспешни. В добавеното време след редовните 90 минути Сержиньо се възползва от свободните пространства в разредената отбрана на домакините и подпечата победата на Локомотив, като отбеляза за крайното 3:1.

 

Така каварненци останаха без победа през пролетта и след този мач. През тази година тимът вече има 7 загуби и 1 равенство. Калиакра заема 14 място в А група, което към момента отрежда на отбора бараж за оставане в елита. 15-ият Сливен обаче има същия точков актив като каварненци.