Арестуваха спътник на убиеца от Симеоновград

Полицията е арестувала 19-годишния Живко Желев заради трагичната катастрофа в Симеоновград, в която загинаха шестима младежи минути преди Великден. Желев е задържан, защото е предоставил колата на пияния Даниел Георгиев, който уби младежите.

Арестуваха спътник на убиеца от Симеоновград
Полицията в Харманли е задържала 19-годишния Живко Желев заради зловещата катастрофа в Симеоновград в навечерието на Великден, при която бяха убити шестима младежи.

Желев е арестуван, защото е предоставил колата на баща си Тодор Марков на причинилия катастрофата 23-годишен Даниел Георгиев.

Вината на Желев е, че съзнателно е преотстъпил автомобила на лице, за което е знаел, че е употребил алкохол.

След инцидента се оказа, че по първоначални данни Георгиев е карал с 1,3 промила алкохол в кръвта. Тестът за наркотици обаче е бил отрицателен.

Шофьорът е взел книжката си на 31 януари т.г. и в злополучната нощ е карал с над 100 км./ч. в града, при ограничение от 50 км./ч.

Трагедията в Симеоновград се разигра около 23,50 ч в събота, минути преди настъпването на Великден.

Георгиев е карал с висока скорост по ул. „Съединение" в кв. „Злати дол", загубил управление над колата „Опел Вектра", ударил се в стълб, след което автомобилът се преобръща и помита осемте пешеходци като убива шестима от тях. От полициата не констатираха никакъв спирачен път на Опел-а. На шофьора все още не са повдигнати обвинения, защото той е в болница с черепна травма и опасност за живота.

В Симеоновград днес ще бъдат погребани четирима от загиналите младежи - Яница Бойчева, Гошо Георгиев, Евгени Грозев и Красимир Марков. В Хасково вчера е била погребана Мелин Зеид, а Трифон Трифонов ще бъде погребан във Велико Търново, съобщи кметът на Симеоновград Милена Рангелова.

В болницата в Харманли са настанени ранените Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков.

Младежите, които са пометени от автомобила били приятели от деца, които се събрали в родното място за празниците. Когато става катастрофата те отивали на църква, за да посрещнат Великден.

Окончателните причини за зловещия инцидент тепърва ще се изясняват, но основната версия остава поведението на шофьора.

От прокуратурата отхвърлиха хипотезата за спукана гума.

Информациите, че пътят в района е осеян с дупки и Георгиев губи управлението, докато се опитва да избегне такава, също не оправдават действията му, след като е карал пиян и с превишена скорост.