25 септември да стане национален празник иска гражданско сдружение

Председателят на Гражданско сдружение „Български съюз Добруджа“ Николай Нейчев представи пред журналисти днес намеренията на организацията да се включи в местните избори

25 септември да стане национален празник иска гражданско сдружение

На срещата присъстваха Добромир Русев – зам.-председател на сдружението – бивш национален състезател по хандбал, треньор и Силвия Пасева – организационен секретар – политолог. Другият заместник на Нейчев е Камен Стоилов, завършил е бизнес администрация.


Структурата е изградена изцяло от добруджанци, като около 70% са „разочарованите“ от партията на Бареков.

Основната причина за създаването на сдружението е, че „за всички партии Добрич е много далеч“. То е надпартийно, хората в него на са леви или десни, а милеещи за Добруджа. Уставът на БСД позволява да се членува в партия.

Символът на движението е бялата лястовица, а девиз: „Всички за Добруджа и Добруджа за всички“. Освен, че няма работа за младите хора в Добрич, градът е ужасно скучен за тях и това трябва да се промени. „Ние разчитаме на бизнесмени, които искат да създават работни места и ще им помагаме според силите си“, заяви Нейчев.


Първата кауза на сдружението е 25 септември да стане национален празник. В тази връзка ще бъде организирана и подписка. Това според инициаторите е начин и властимащите да обърнат повече внимание на нашия регион. Подписката ще бъде връчена в общината и в народното събрание, чрез депутат от региона.

Гражданското сдружение ще излъчи своя листа от кандидати за общински съветници на Добрич. Според Нейчев сегашният модел на управление е изчерпан – в ОбС трябва да се гласува не партийно, а честно и прозрачно, като всеки човек, а не партия отговаря за действията си.