Рицарско сърце за Ники Михайлов, Жоро Бекъма и най-добрите ни отбори

С благодарствени грамоти "Рицарско сърце" ще бъдат удостоени вратарят на националния ни отбор и на холандския Твенте Николай Михайлов, култовият герой на Димитър Рачков от "Пълна лудница" - Жоро Бекъма, футболистът на Литекс Светослав Тодоров и пом.-треньорът на ЦСКА Светослав Петров. Грамота ще получи и ПФК Левски.

Рицарско сърце за Ники Михайлов, Жоро Бекъма и най-добрите ни отбори

Всички дариха свои фланелки и топки за втория благотворителен търг на сайтовете в Добрич - CenterSport.org и ndt1.com.  Със събраната сума ще се помогне на родителите на 4-годишната Алекс от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел, както и на ЦДГ "Бодра смяна".


 

В аукциона се събраха общо 805 лева. Най-голям интерес имаше към фланелката на Ники Михайлов, за която в интернет наддаваха фенове от 3 държави - България, Швеция и Гърция, но в крайна сметка бе спечелена от Владо Борисов от София срещу сумата от 500 лева. Тя бе рекордна в двете благотворителните инициативи, след като в първото издание бизнесмен от Панагюрище брои 460 лева за шаха на световния шампион Веселин Топалов. В двете инициативи бяха събрани общо 2092 лева.

 

Около 23 500 лева са набраните до момента средства за лечението на Алекс в Израел. Банковата сметка на Александра Маркова е:   IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.