Републиканският шампион на младша възраст се готви за успехи и при старшата

Националният шампион на тласкане на гюле в зала и на открито за 2015 година Михаил Михалев насочва своята подготовка към състезанията при по-големите атлети. На него му предстоят участия при юношите старша възраст.

Републиканският шампион на младша възраст се готви за успехи и при старшата

Първото от тях е в събота, 6 юни. Състезателят на СКЛА "Добруджа" - Добрич ще участва на международния турнир "Купа Европул" в Бургас. Надпреварата е част от календара на БФЛА. Организатори са СК "Европул" и Българска федерация  лека атлетика. Второто издание на турнира е за юноши и девойки старша възраст. Единствената дисциплина от хвърлянията е тласкането на гюле и в нея ще участва добричлията Михаил Михалев.



През тази година той спечели двете републикански първенства при юношите младша възраст, а през този месец ще гони успехи и при старшата.

Турнирът в Бургас е част от подготовката му за републиканското първенство за юноши старша възраст на 24 и 25 юни в София.

Припомняме, че гюлетласкачът Михаил Михалев вече има покрит норматив за балканските първенства както за младша, така и за старша възраст - съответно в Сремска Митровица, Сърбия и Питещи, Румъния. Той обаче ще трябва да избере на кое да участва, защото двете Балканиади са на една и съща дата - на 4 юли.